Segítő jobbot nyújtanak

2022.04.06. 14:33

Összefogva segítenek a keresztény gyülekezetek

Az ukrán menekültek számára szervez adománygyűjtést a 14 helyi keresztény gyülekezet összefogásával 2020 májusában megalakult Pécsi Evangéliumi Karitatív Szolgálat.

Wald Kata

Fotó: Czinege Melinda

Tevékenységüket két évvel ezelőtt a koronavírus okozta szükséghelyzet hívta életre – a pécsi családok megsegítését tűzték ki célul. A Pécsi Evangéliumi Karitatív Szolgálat 14 helyi keresztény gyülekezet közös kéznyújtása a Pécsen élő mélyszegénységgel küzdő családok és rászorulók felé. 

 

Miután a koronavírus következtében sokan voltak, akik elvesztették az állásukat, a 14 gyülekezet mindenképp szeretett volna tenni valamit a városért, és a járványhelyzet következtében nehéz helyzetbe jutott lakóiért. Ezért úgy döntöttek, hogy saját erőből, teljesen önkéntes alapon tartósélelmiszer-csomagokkal segítik a rászorulókat. Azóta is a város jólétén munkálkodnak, és havonta 50 családnak osztanak tartós­élelmiszer-csomagot város­szerte. 

 

A szolgálat tájékoztatója szerint a tavalyi évben összesen több mint hat tonna élelmiszert osztottak ki nélkülöző pécsi családoknak, köszönhetően a beérkezett adományoknak. 
Most az Ukrajnából menekülők támogatásában is segítő kezet nyújtanak: tartós élelmiszer, higiéniai termékek, baba- és gyermekruha, cumi, cumisüveg, ágynemű, ágyneműhuzat, törölköző, babakocsi, amit elsősorban gyűjtenek. Az adományok minden pénteken 9 és 17 óra között adhatók le Pécsett, a Csaba utca 5/2. címen, a Nem Vagy Egyedül Alapítvány székhelyén. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!