Célkeresztbe kerültek

2022.04.08. 20:00

Péterffy főügyvédje: a fideszes szavazók buták és becstelenek

Nemcsak politikusok, hanem a választók is a baloldaliak célkeresztjébe kerültek, mert nem rájuk, hanem a másik oldalra voksoltak. A megyeszékhely egyik legbefolyásosabb embere, Péterffy Attila polgármester főmunkatársa került célkeresztbe.

Bóka Máté

Fotós: Loffler Péter

Az MSZP-DK politikusokat támogató Péterffy Attila, pécsi polgármester a közelmúltban droidoknak nevezte a fideszes képviselőket, de közeli főmunkatársa, a közpénzekből sok-sok tízmilliót zsebre vágó ügyvédcsapat feje, Bodnár Imre egyenesen butának, tisztességtelennek, becstelennek nevezte a Fideszre voksolókat egyik bejegyzésében. 

 

Mint írta, „tisztességes, becsületes ember nem szavaz a Fideszre. Sajnos ehhez a felismeréshez ész is kell, de abból a Fideszeseknek szűken jutott”. A posztját azzal zárta magyartalan egybeírással, az úgynevezett „hashtaggel”, hogy „ha hülye vagy, inkább kérdezz az okostól”. 

 

Ismert, ő volt az, aki nyíltan fenyegetőzött a közösségi oldalon, hogy azokat, akik a nemzeti oldalra voksolnak, akkor ellenségként kezeli majd – utólag korrigált, hogy állítólag csak közvetlen ismerőseire értette mindezt. 
Bodnár hivatalosan a városi cégek és intézmények átvilágításait végzi, végezte immár több mint két és fél éve, ügyvédcsapata jellemzően feljelentéseket tett. 

 

A baloldaliak egyébként nem álltak meg a sértegetéssel, hiszen például az egyik PTE BTK-n dolgozó, vélhetően oktatói státuszban lévő személy szerint pedig azért nyert az ellenzék Keszüben, mert ott nem „tanulatlan debilek” laknak. 
Kerestük a város első emberét, Péterffy Attilát, hogy elmondja a véleményét közvetlen munkatársa kirohanásáról, de nem élt a válaszadás lehetőségével. 
 

További koalíciós bomlás jöhet

Pécsen a baloldalnak a 2019-ben az önkormányzati választáson megszerzett erőfölénye a voksokat tekintve is eltűnt, arról nem is beszélve, hogy alig két és fél év alatt szétverték a saját városházi koalíciójukat és egyharmadnyi képviselőjük távozott. Megírtuk, a távozók miatt már korábban – matematikailag – a választói akaratot tekintve elvesztették a többséget, a mostani eredményeket tekintve nem kizárt, hogy tovább bomlik a bukott Márki-Zay Péter mellett kiállt csonkakoalíció. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában