A lét a tét

2022.04.01. 20:00

Polics: ne hagyjuk kidobni az elmúlt tizenkét évet!

Új buszpályaudvar, megújított vásárcsarnok, felújított Petőfi tér, megújuló utak és közösségi terek, a sportlétesítmények fejlesztése, a bányaterületek rendbetétele és hasznosítása – sorolta Komló polgármestere a Hoppál Péterrel közösen elért eredményeket.

Vizvári Soma

Fotó: Laufer László

– Komló szempontjából a lét a tét a vasárnapi választáson – nyilatkozta a Dunántúli Naplónak Polics József, a város fideszes polgármestere.

 
– Minden komlói össze tudja hasonlítani az előző, Páva–Szakács időszak tizenkét évét, és a Hoppál–Polics-éveket, és ebből lemérheti, hogy a két páros mire képes – mondta.

 
Polics József figyelmeztetett, nem célszerű vegyes párosban játszani, ezért mindenkit arra biztat, hogy a saját otthona és családja, Komló további fejlődése érdekében a térség jelenlegi országgyűlési képviselőjére, Hoppál Péterre szavazzon.

 
– Vasárnap eldől, hogy Komló a megkezdett, fejlődő úton mehet-e tovább, vagy a hetek vitájába belekeveredve, nyolcadik gyerekként semmit sem kapva fog-e tengődni. Az utóbbi hatása sajnos sokkal hosszabb lenne, mint négy év – jelentette ki a polgármester.

 
– Ne hagyjuk kidobni mindazt, amit az elmúlt tizenkét évben fölépítettünk! – tette hozzá.

 
Polics József a Hoppál Péterrel közösen elért eredményeket sorolva megemlítette az új buszpályaudvart, a megújított vásárcsarnokot, a felújított Petőfi teret, a megújuló utakat és közösségi tereket, a sportlétesítmények fejlesztését, a lepusztult bányaterületek rendbetételét és hasznosítását.


Hoppállal a helyi vállalkozások támogatását kiemelten fontosnak tartották.


Polics József ezzel kapcsolatban nemrég úgy nyilatkozott, 2012 óta megfigyelhető az ipar­űzési adóból befolyó összeg növekedése, ami egyértelmű jele a helyi gazdaság erősödésének. Azt a vállalkozások fizetik be, mértéke a bevételeiktől függ.

 
Komlón az elmúlt tíz évben a foglalkoztatottsági adatok is sokat javultak, amikor a polgármester 2010-ben átvette a város irányítását, a munkanélküliség 27 százalékos volt, amit sikerült a járvány előtt letornászniuk 7,6-ra. A pandémia aztán ezt ideiglenesen 10 százalék fölé emelte, majd tavaly év végére már újra a világjárvány előtti szintre csökkent.


 

A közelmúltban zárult le az év beruházása
 


Január végén adták át ünnepélyesen a komlói buszpályaudvart Varga Mihály pénzügyminiszter, Hoppál Péter, a térség országgyűlési képviselője és Polics József polgármester jelenlétében. A helyiek által már régóta szorgalmazott projekt több mint 900 millió forintból, százszázalékos állami és uniós támogatásból valósult meg úgy, hogy a kormányzattól kétszer kapott kiemelt hozzájárulást. 

 

A megújult pályaudvar földszintjén a váróteremben jegypénztár és nyilvános mosdó is található, a felső szinten pedig a buszvezetőknek alakítottak ki pihenőt. A létesítmény tizenkét kocsiálláson, 350 négyzetméteres épülettel várja az utasokat. Az indulóállások fölé az utazók kényelmét szolgáló perontetőt is építettek. Hoppál Péter az eseményen felidézte, az egykori bányászvárosnak óriási hátrányt kellett ledolgoznia az elmúlt időszakban, de közös eredmény, hogy a komlóiak bebizonyíthatták, hozzá akarnak járulni a nemzetgazdaság erősítéséhez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!