Érdemes utánanézni

2022.04.13. 12:41

Változik a vonatok és buszok menetrendje a húsvét miatt

A húsvéti ünnepkor a hosszú hétvégére megváltozik a vonatközlekedés rendje.

bama.hu (forrás: MÁV)

Budapest, Déli pályaudvar 2020.02.13. MÁV első, saját gyártású, belföldi forgalomra szánt másodosztályú InterCity (IC+) kocsija foto: Kallus György/Világgazdaság

Fotó: KALLUS GYORGY

A vonatok április 14-én a pénteki, 15-én a szombati, 16-án és 17-én az ünnepnapi, 18-án a vasárnapi, 19-én már a munkanapi menetrend szerint közlekednek. Jelentősen megnövekedhet az utasforgalom, ezért érdemes minél előbb elővételben megváltani a menetjegyeket. A Volánbusz járatok és a HÉV-ek közlekedési rendje is módosul.

 

A kiemelt, forgalmasabb vonalakon a csúcsidőszakokban közlekedő InterCity vonatokhoz – a lehetőségekhez képest – több kocsit kapcsolnak a helyjegy fogyásától függően. A megújult ELVIRA menetrendi keresőben már figyelhető az adott vonat ülőhely-foglaltsága a helyjegy-eladások alapján, így az utasok választhatnak elegendő kapacitással közlekedő (InterCity, railjet) vonatokat.

 

A várható jelentős utasforgalom miatt, és a pénztárak előtti sorban állás elkerülése érdekében, érdemes a jegyváltáshoz igénybe venni az 5 százalékos kedvezményt nyújtó automatákat, vagy 10 százalékos kedvezménnyel az online jegyvásárlást a megújult Elvirán vagy a MÁV applikációban.

A már nem tanuló 26 éven aluliak a 33 százalékos hétvégi kedvezményt április 14-én, csütörtökön 10 órától 18-án, hétfőn éjfélig vehetik igénybe. A gyermekek, családosok, tanulók, diák- és felnőtt csoportok, nyugdíjasok is élhetnek a szokásos kedvezményeikkel.

 

A tavaszi szünetben is – április 14-19. között – használhatják az általános iskolások Kajla útlevelüket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában