Összeültek

2022.05.26. 12:27

A turizmus adhat új lendületet Baranyának

Ismét összeültek Baranya megye önkormányzatainak képviselői, hogy egy workshop keretén belül folytassák az elmúlt évben megkezdett turizmusfejlesztési stratégiát.

Radnai B.

20191216 Pécs Őri László a Baranya megyei közgyűlés elnöke Fotó: Laufer László LL Új Dunántúli Napló

Fotó: Laufer László

A megyei önkormányzat a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamarával közösen vállalkozott arra, hogy elkészíti a régió turizmusfejlesztési stratégiáját azzal a céllal, hogy legyen egy olyan terv, amely nemcsak a most megnyíló uniós fejlesztési ciklusra, de a következő évtizedre is iránymutató tud lenni a térség szereplői számára. 

A helyi TOP Plusz programon belül a Baranya Megyei Önkormányzat fejlesztési keretéből közel kilencmilliárd forint lesz a turizmus fejlesztésére fordítva. Ez elsősorban a közszféra számára elérhető forrásokat jelenti, de ez később még kiegészül majd egyéb pénzügyi programokkal, melyek a vállalkozások számára is elérhetőek lesznek. 

– Azt szeretnénk, hogy Baranya megerősödjön Magyarország turisztikai térképén, és ezáltal a helyi gazdaság is új lendületet kapjon – mondta Őri László, a megyei önkormányzat elnöke. – Ennek érdekében már több körben egyeztettünk a megye turisztikai szereplőivel, akiket arra próbálunk ösztönözni, hogy egymással összefogva dolgozzanak. 

Fontos megjegyezni, hogy ez az összefogás nem tud felülről megvalósulni, mi abban tudunk segíteni, hogy a térségi szereplők egymással találják meg a közös hangot. Éppen ezért már több körben egyeztettünk a területen érdekelt vállalkozásokkal és a megye összes önkormányzatával – foglalta össze Őri László. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!