Mohács

2022.05.19. 18:00

Civil szervezetek kaptak támogatást

Idén is meghirdette a civil szervezetek számára szóló pályázatát az önkormányzat. A bejegyzett, mintegy félszáz egyesület és más szerveződések között több mint ötmillió forintot osztott szét a képviselő-testület.

M. B. (forrás: Mohácsi Újság.hu)

A város évek óta hasonló nagyságú keretet, mintegy öt- és hatmillió forint közötti összeget különített el erre a célra, a keret felosztásáról a képviselő-testület határoz. A pályázati feltételeknek megfelelőknek általában jellemzően néhány tízezer, legfeljebb néhány százezer forintos támogatáshoz juthatnak a lehetőség révén. 

A sokacok olvasóköre rendezvényeit 400 ezerrel, a Mohács és Környéke Önsegélyező Csoportját és a Mohácsi Polgárok Olvasókörét 700-700 ezer forinttal, a polgárőröket 350 ezerrel, a városszépítő egyesületet 500 ezer forinttal támogatja idén az önkormányzat. A Máltai Szeretetszolgálat mohácsi csoportja lakosságnak nyújtott támogatásához 200 ezer forinttal járult hozzá a város. 

A felsorolásban nem említett szervezetek a pályázatban megjelölt feladataik alapján 25–150 ezer forintban részesültek. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!