Gratulálunk!

2022.05.23. 10:32

Díjazták a PTE művészetis hallgatóit

Rangos hallgatói ösztöndíjakat is kiosztottak.

M. B. E.

Képünk illusztráció

Fotó: Laufer László

A legnagyobb hazai művészetpártoló magánalapítvány és a Fundamenta-Lakáskassza tizedik alkalommal adta át a napokban a Fundamenta-Amadeus Alkotói és Kisalkotói Ösztöndíjakat, illetve a Grafikai Ösztöndíjat Pécsett a PTE Művészeti Kar festőművész, szobrászművész, illetve tervezőgrafika szakos hallgatói részére a Nádor Galériában, ahol a díjazottak munkáiból május 27-ig kiállítás látható. 

A rangos alkotói ösztöndíj már hallgatóként kiemelkedő esélyt teremt a fiatal művészeknek, hiszen egy tanéven keresztül havi 80 ezer forint juttatással jár, míg a kisalkotói ösztöndíj 250 ezer forintos, a grafikai ösztöndíj pedig 100 ezer forintos egyszeri elismerés. 

Ezúttal ösztöndíjat nyert Jenei Anita festőművész-hallgató (mestere: Ernszt András) és szabó Franciska festőművész-hallgató (mestere: Nemes Csaba). Kisalkotói ösztöndíjat kapott Marcalek Mercédesz festőművész-hallgató (mestere: Nyilas Márta), Nagy Márta festőművész-hallgató (mestere: Ernszt András) és Sürüs Alexandra festőművész-hallgató (mestere: Losonczy István). 

Grafikai díjazott lett Punk Gabriella tervezőgrafikus-hallgató (mestere: Molnár Tamás). 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!