Nyeregbe szólítanak

2022.05.20. 10:01

Elektromos kerékpárok nyergébe lehet pattanni és felfedezni a Mecsek látnivalóit

W. K.

Fotó: Zantleitner Ingrid

Újabb aktív lehetőséggel bővül az idei kerékpárturisztikai szezon a baranyai, és a megyébe látogató kerekező turisták számára. A Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatósága tájékoztatása szerint ezektől a hetektől ismét elektromos kerékpárok nyergébe lehet pattanni és felfedezni a Mecsek természeti és kultúrtörténeti látnivalóit. 

A vezetett túrák elkalauzolnak többek között a túrázók körében amúgy is közkedvelt Abaliget és Orfű térségébe, érintik az orfűi malmokat, a Vízfő tanösvényt, az Abaligeti-barlangot, a kővágószőlősi és a cserkúti Árpád-kori templomot. A résztvevők vadregényes erdőben tekerhetnek, megkóstolhatják a legjobb mecseki mézeket, sajtokat vagy látogatást tehetnek egy mai napig működő malomban. 

A Kelet-Mecsek vadregényes világa a másik kedvelt úti cél: kerékpározhatunk a Zengő oldalában, kis aszfaltozott hegyi utakon a Mecsek erdeiben, érintve az üvegesek útját és bejárhatjuk a pécsváradi várat. 

A Haibike Sduro trekking/MTB elektromos pedelec kerékpárokat az Aktív Magyarországért Felelős Kormánybiztosi Iroda, valamint az Aktív- és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ az E-Kerékpár Program keretében biztosítja a használóknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!