Újszülöttek erdeje

2022.05.18. 15:01

Facsemetéket ültettek Szigetváron az újszülöttek tiszteletére

M. R.

Fotó: Bencsik Ádám

Ünnepélyes keretek között adták át a város határában telepített újszülöttek erdejét a Szigetvári Erdészet területén, az Almás-patak mellett található fűztelepnél. 

A Mecsekerdő Zrt. idén is jelentősen, közel 60 százalékkal felülteljesítette az újszülöttenkénti 10 darab csemetés tervet, mely az Országfásítási Program része.

Tavaly több mint 50 ezer facsemete elültetésével Vajszló közelében hoztak létre újszülöttek erdejét. Most Szigetvár határában ismét számos fafajtát telepítettek, mintegy 4,85 hektárral növelve az erdő területét: 33 950 kocsányos tölgyet, 14 550 gyertyánt, illetve a ritka elegyfafajok közül vadkörtét, vénic szilt és madárcseresznyefa-csemetéket is elhelyeztek.

Május 12-én, csütörtök délelőtt a szigetvári Zrínyi-vár parkolójában gyülekeztek a program résztvevői, ahonnan kisbusszal utaztak az erdő helyszínére az ünnepélyes átadásra, melyet erdei piknik követett.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!