Kiemelkedő alak

2022.05.21. 08:54

Fiának adta át a karnagyi pálcát a babarci zenész

Ahmann György Zenei Életmű Koncertet szervez a Babarci Fúvószenekar.

Zs. K.

Fotó: Shutterstock

Június 12-én, vasárnap, 14 órától a helyi művelődési házba várják az érdeklődőket és mindazokat, akik kötődnek a karnagyhoz vagy a fúvószenekarhoz. 

Ahmann György a magyarországi német fúvószene kiemelkedő alakja. 1969-ben megalapították a Babarci Úttörő Fúvószenekart, amiből később kialakult a Babarci Ifjúsági Fúvószenekar, amelynek karnagya szinte mindvégig Ahmann György volt. Zenei munkássága során több magyarországi német fúvószenét komponált, hangszerelt. 2017-ben a Magyarországi Németek Országos Önkormányzata Ehrennadel im Gold „Aranydísztű” kitüntetést adományozott neki, ami a magyarországi németség legmagasabb elismerése. 

Kezei között több száz gyermek és felnőtt sajátíthatta el a fúvószene alapjait. A karnagy 2020-ban a zenekar vezetését a fiatalabb generációnak adta át, így fia, Ahmann Balázs lett a Babarci Fúvószenekar karnagya. A munkásságát bemutató koncerten sor kerül a zenekar évtizedein átívelő művek bemutatására, majd a karnagyi pálca ünnepélyes átadására is.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!