Érdekes

2022.05.13. 10:56

Folyamatosan támadják a katolikus intézményeket

Tizenegyedik évfolyamos középiskolásoknak tartott előadást Azbej Tristan, a Miniszterelnökség üldözött keresztények megsegítéséért és a Hungary Helps Program megvalósításért felelős államtitkár a megyei önkormányzat dísztermében.

Radnai B.

Fotó: Fehér Gábor

A politikus a diákoknak tartott előadásán hosszasan ecsetelte az öt éve indított program eredményeit. A fiatalok megdöbbent tekintetét elnézve nagy részük először hallott arról, hogy 360 millió keresztény van folyamatosan életveszélyben a világon, és naponta átlagosan 16-an halnak meg a hitükért, éves szinten pedig a tízezret is eléri a száma a katolikus intézmények elleni támadásoknak. 

– A keresztények üldözése a legnagyobb és leginkább elhallgatott humanitárius válság a világon és ezt a magyar kormány ismerte fel elsőként – mondta lapunknak Azbej Tristan, akitől megtudtuk, hogy az ukrajnai háború miatt immár nem csak hazánktól több ezer kilométerre, hanem a szomszédunkban is segítenek. – A Hungary Helps keretein belül eddig kétmilliárd forint összértékű segítséget juttattunk el Ukrajnába. 

– Nem a bajt kell idehozni, hanem a segítséget kell odavinni, ahol a baj van – fogalmazta meg Őri László, a Baranya Megyei Önkormányzat elnöke, akinek meghívására az államtitkár Pécsre látogatott. 

Kővári János, önkormányzati képviselő a diákoknak tartott előadás után arra hívta fel a figyelmet, hogy úgy látta, a fiatalokat egyformán megdöbbentette és meghatotta a keresztényüldözésekről és hazánk külföldi humanitárius tevékenységéről tartott prezentáció: – Öröm volt nézni, hogy a gimnazisták nem a telefonjaikat nézegetik, hanem nyitott szívvel hallgatják az államtitkár előadását – mondta. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!