Jubilál a rendezvény

2022.05.07. 12:26

Gyermekkórusok zengik be Komlót

W . K.

Fotó: Bujdos Tibor

Ötvenedik évfordulóját ünnepli a Kodály Zoltán Nemzetközi Gyermekkórus Fesztivál az idén – a jubileumi rendezvényt június 16-án tartják.

A nagyszabású gálaműsornak a Városi Sportközpont ad helyet, ahol a házigazda komlóiakon kívül öt meghívott vendégkórus lesz majd hallható: a pécsi Mátyás Király Utcai, illetve a Testvérvárosok Terei Általános Iskola kórusai lépnek fel, ezen kívül Nyíregyházáról, Szolnokról és Kaposvárról érkező iskolai énekkarok állnak színpadra. A gálát követően a pécsi Voisingers énekegyüttes szórakoztatja a közönséget.

Az ünnepi rendezvény délutánján a Szent Borbála katolikus templomban is felcsendülnek majd kórusművek, a Közösségek Háza termeiben, valamint a Kodály Zoltán Általános Iskola tornatermében programok várják a résztvevőket: a többi között Kodály Zoltán-kvíz, hiphoptáncoktatás, kézműves foglalkozások, Hanga-banda-koncert, dartsverseny szerepelnek a kínálatban.

A találkozót tavaly rendezték volna meg, ám a világjárvány ezt meghiúsította. Idénre halasztották, megünnepelve a rendezvény fennállásának ötvenedik évfordulóját.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!