Megcsúsztak, de meglesz

2022.05.25. 15:29

Ígérik, június végére elkészül a kerékpáros pumpapálya

Zs. J.

Fotó: Laufer László

Finiselnie kell a pécsi önkormányzatnak, hogy határidőre, június 30-ig elkészüljön a Tüskésréten a kerékpáros pumpapálya. Tegnap a városháza sajtótájékoztatót tartott a kialakítandó pálya területén, ahol elmondták, hogy csütörtökön már gépek jelennek meg, és elindulhat a 2100 négyzetméteres területen a beruházás. 

A park megépítésére tavaly a Pécsi Sport Nonprofit Zrt. (PSN Zrt.) az Országos Bringapark Program Pumpapálya pályázatán 20 millió forint támogatást nyert. A pumpapályán két kör lesz kialakítva: egy 150 méteres kisebb, és egy 450 méteres. A kerékpáros pálya aszfaltos lesz, amely dombokat és döntött kanyarokat alakítanak ki.  

– A kormánytól 20 millió forint támogatást kaptunk. Azt vállalta az önkormányzat, hogy szponzorációval együtt 45 millió forintból megépítjük. Közbeszólt az élet, körülbelül 60 milliónál vagyunk most. Ezért kértünk halasztást, és vizsgáltunk egy másik helyszínt is – említette meg a sajtótájékoztatón Ruzsa Csaba alpolgármester. 

– Életemben nem gondoltam volna, hogy egy pumpapálya építése ennyi mindennel jár, lassan egy útépítéssel vetekszik – tette hozzá.

Lapunk rákérdezett, hogy még milyen helyszíneket vizsgáltak, amire azt a választ kaptuk, hogy a Béke Parkot. Azt is elmondta az alpolgármester, hogy ott egy nagyobb átfogóbb fejlesztést terveznek, illetve a pumpapálya megépítése a Béke Parkban nem lett volna olcsóbb, így maradtak az eredeti tervnél. Arra is kitért az alpolgármester, hogy a 45 millió forint feletti összeget, vagyis a plusz húsz milliót, két cég vállalta magára.

A sajtótájékoztatón Máté János a PSN Zrt vezérigazgatója is megemlítette, hogy 2021-re nyerték el a pályázatot, de a kovid és egyéb problémák miatt átcsúszott a projekt 2022-re, de mint mondta, határidőn belül vannak, mivel a Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség felé ez év június 30-áig kell produkálni a végső állapotot.  

Lapunk kérdésére, hogy máshol is terveznek pumpapálya építést, annyit közölt az alpolgármester, hogy ha lesz rá igény akkor igen, de céljuk a bicikliutak építése, hangsúlyozta, hogy nem felfestéssel, és tervek között szerepel a Tüskésréti futópálya kiszélesítése, egy másik kör kialakítása a tó körül a gyalogosok, babakocsisok részére, és egy nagyobb kört is terveznek a biciklisek számára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában