Gyerekes családok részére

2022.05.21. 14:32

Játszótérrel gazdagodik Mánfa

Új játszótér épül Mánfán – a fejlesztésre mintegy 25 millió forintot nyert a TOP Plusz pályázaton az önkormányzat.

W. K.

Fotó: Shutterstock

– A támogatási szerződést megkötöttük, a kivitelező kiválasztását célzó közbeszerzési eljárás a terv szerint hamarosan indul, és remélhetőleg még az idei évben be is fejeződik a beruházás – tájékoztatta lapunkat Takács Zsolt, Mánfa polgármestere. 

A Fábián Béla utcában két éve vásárolt meg egy telket az önkormányzat, ott kap helyet a mai kor igényeinek mindenben megfelelő játszótér, mintegy 800 négyzetméternyi területen. 

– Felnőttsportpark már épült a faluban, a mostani játszótér kifejezetten gyerekeknek készül – vázolta a részleteket a polgármester. Kiemelve, hogy a fejlesztésre jelentős az igény, hiszen míg 2019-ben 777 lelkes volt a falu, addig mostanra 829-en élnek Mánfán – az utóbbi esztendőkben a különféle támogatási lehetőségeket kihasználva a megüresedett házakat gyermekes családok vásárolták meg és költöztek be, a játszótér várhatóan népszerű lesz majd a helyiek körében. 

Sok egyéb mellett hinta, csúszda, kötélpiramis, mászóvár – minden, ami egy modern játszótértől elvárható, megtalálható lesz majd Mánfán. Gumitéglával ellátott, ütéscsillapító talajt alakítanak ki, a megfelelő árnyékolásról napvitorla gondoskodik majd, ezen kívül ivókút és környezetbe illő padok szolgálják a gyerekek és kísérőik kényelmét. 
Takács Zsolt hozzátette, szintén elsősorban a fiatalságnak kedvezve a közeli jövőben egy sportpálya kialakítását is tervezi az önkormányzat – a belterületi telket, ahol megépítenék a 20x40 méteres focipályát, 4 millió forintért vásárolják meg. Erről a képviselő-testületi döntés megszületett, a tulajdonossal is megegyeztek a részletekről, az adás-vételi szerződést várhatóan a héten kötik meg a felek. Ezt követően a terv szerint pályázati támogatásból valósítják majd meg a település népességmegtartó erejét növelő, szintén sokak által várt beruházást. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában