Döntőbe jutottak

2022.05.05. 15:04

Jól teljesített Baranya a Szakma Sztár Fesztiválon

Tizenötödik alkalommal rendezte meg a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara a budapesti Hungexpo Vásárközpontban a Szakma Sztár Fesztivál országos döntőit a napokban.

Zs. J.

Képünk illusztráció

Fotó: Karnok Csaba

Az esemény idén első alkalommal, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara együttműködésével, immáron az agrárszakmák versenyeivel együtt valósult meg közel 16 ezer látogató részvétele mellett. 

A Szakma Sztár Fesztivál népszerűségét mi sem mutatja jobban, minthogy a döntőiben minden eddiginél több szakma volt jelen, 86 szakma 22 szakmacsoportjában versengtek a dobogós helyezésekért a fiatal szakemberek. Mint megtudtuk, 7000 jelentkező közül 250-en jutottak a döntőbe. 

A megmérettetésen remekül teljesítettek a baranyai fiatalok. Első helyezést ért el Gráber Kristóf kőműves a Baranya Megyei SZC Pollack Mihály Technikum és Kollégium diákja. Második helyezettek: Réder Adél fodrász (Baranya Megyei SZC Simonyi Károly Technikum és Szakképző Iskola), Illés Ákos vendéglátás-szervező (Baranya Megyei SZC Zsolnay Vilmos Technikum és Szakképző Iskola), Poór Mátyás ács (Megyei SZC Pollack Mihály Technikum és Kollégium), míg harmadik helyezést Hamar László gépi forgácsoló (Baranya Megyei SZC Komlói Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium) ért el. 

A döntőben szereplő további baranyai versenyzők voltak Milisits Eszter vendéglátás-szervező (Baranya Megyei SZC Zsolnay Vilmos Technikum és Szakképző Iskola), Csoltyán Róbert kőműves (Baranya Megyei SZC Pollack Mihály Technikum és Kollégium) és Tóth Péter Roland asztalos (Baranya Megyei SZC Zrínyi Miklós Gimnázium és Szakképző Iskola). 
A Szakma Sztár Fesztivál kiemelt célja a szakképzés, ezen belül a szakképesítések népszerűsítése, bemutatása. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!