Kicsiknek és nagyoknak

2022.05.26. 13:29

Konnektor Fesztivál lesz a hétvégén a Harmadikban

Ezen a hétvégén, 28-án és 29-én zajlik a Harmadik Színházban a független pécsi előadóművészeket tömörítő Pécsi Konnektor Egyesület fesztiválja.

Mészáros B. E.

A rendezvény délelőttönként gyerekprogramokkal, délután felnőtteknek szóló előadásokkal, szombat este koncertekkel jelentkezik és a színházi, zenei előadásokon túl irodalmi, képzőművészeti programok is várják a közönséget. 
A Pécsi Konnektor Egyesületet független pécsi előadóművészek – színészek, bábszínészek, zenészek, szcenikusok – hozták létre azzal a céllal, hogy szakmai segítséget nyújtsanak egymásnak és közös szervezéssel segítsék a produkciók közönség elé kerülését. Ez a fesztivál az egyesület első bemutatkozása. 

A fesztivált megelőző napokban Uránvárosban az egyesület művészei utcai performanszokkal, flashmobokkal hívják fel a figyelmet a közelgő eseményre.

A két nap során az összművészeti, családi fesztivál keretében a teátrum minden részét birtokba veszik a művészek. 
S hogy milyen programokról van szó? Nos, délelőttönként ingyenes gyermekműsorok lesznek a kicsiknek, délutánonként különleges monodrámák a felnőtteknek. Az underground zene kedvelőinek pedig 28-án este dupla koncertet ad a pécsi kötődésű Új Anya zenekar, valamint az országszerte jól ismert Balaton együttes a Szabadkikötőben.

A koncert előtt a felnőtt olvasók irodalmi esten találkozhatnak Varró Dániellel és Keresztesi Józseffel, míg vasárnap reggel a Pécsi Harmadik Színházban a gyerekeknek olvasnak fel a neves alkotók legnépszerűbb műveikből. 
A két nap során a színház közösségi tereiben folyamatosan zajlik a Papír Panír Alkotóközösség játékos versíró programja, valamint a Drukker Közösségi Nyomdaműhely riso-workshopja – az itt készült alkotásokat azonnal kiállítják. Továbbá a fesztivál alatt alkalmi tárlat tekinthető meg a PTE Művészeti Kar tervezőgrafika szakos hallgatóinak plakátterveiből. 

Az I. Konnektor Fesztivál részletes programja megtalálható a http://pecsiharmadikszinhaz.hu/kapcsolodjon-hozzank/ honlapon és az I. Konnektor Fesztivál, valamint a Pécsi Harmadik Színház Facebook-oldalán. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!