Delegáció utazott

2022.05.22. 17:15

Megújították a korábbi testvérvárosi kapcsolatot

Testvérvárosuk kulturális rendezvényére kapott meghívást Siklós.

Zs. K.

Képünk egy korábbi esemény illusztrációja.

Fotó: Löffler Péter

Az osztrák Feldbachba így Siklósról egy kisebb delegáció utazott az elmúlt hétvégén. Riegl Gábor, Siklós polgármestere elmondta, több sikeres egyeztetést bonyolítottak le, melynek keretében a turisztikai, helyi termékkel kapcsolatos, valamint a gazdasági és oktatás-nevelési területet érintően tárgyaltak a vendéglátókkal, valamint a lengyel, illetve német partnerekkel. 

A Feldbacher Volkskultur Festival pénteki nyitórendezvényén a siklósi polgármester festményekkel és borokkal ajándékozta meg a feldbachi polgármestert, Josef Obert. A kulturális műsorban Siklóst a Gerlice együttes képviselte, amely Győri Valentina és Jámborcsik Máté néptáncosokból, valamint Szávuly Anna, Márton Luca Anna és Nád­udvary Gilvád népdalénekesekből állt össze. 

Mojzes Tamás alpolgármester a találkozót érintően elmondta, május végén, június elején előrelépés várható Siklósnak a szerbiai Iriggel alakuló testvérvárosi kapcsolatában is. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!