Szép munka!

2022.05.20. 17:30

Mesefigurák köszöntik a sebészet kis betegeit

A Nevetnikék Alapítvány hívta meg a sajtó munkatársait az új helyre költözött pécsi gyermeksebészeti osztály mesefal-festéssel megszépített kórtermeinek, folyosójának és játszószobájának átadójára, amire egy külön meglepetéssel is készültek.

Mohay Réka

 

Év eleje óta, összesen 550 órában dolgoztak az alapítvány munkatársai 50 önkéntes segítségével a gyermeksebészet falainak kifestésén – az osztály a József Attila utcai épület felújítása miatt költözött átmenetileg a Honvéd kórházba. 

– Sokat számít, hogy már itt is mesefigurák fogadják a gyerekeket. Azt vettük észre, a vizsgálatok során is nagy segítség, ha közben a falakon látottakról tudunk beszélgetni a gyermekekkel, ez kicsit eltereli a figyelmüket arról, ha éppen fáj valamijük – mondta el dr. Kardos Dániel, a gyermeksebészet rezidens orvosa.

Köszönetet mondott dr. Vajda Péter, a Gyermekgyógyászati Klinika egyetemi docense is.

– Fantasztikus, ahogy gyermekbarát környezetet alakítanak ki a kórházban. Ez már nem az első eset, folyamatos kapcsolatban vagyunk. Nem titok, hogy ha a visszaköltözünk a végleges helyünkre, akkor is számítanánk a segítségre – mondta a szakorvos, mire Kőműves Glória, az alapítvány vezetője megerősítette, oda még az eddigieknél is különlegesebb festéssel készülnek.

Dr. Vajda Péter egy bekeretezett emléklapot adott át a Nevetenikék Alapítvány képviselőinek, melyet az osztály dolgozói írtak alá, kifejezve köszönetüket.

Az osztályon már egy játszószoba is működik a gyerekek számára, a mesefigurák terveit pedig nagyrészt hazai illusztrátorok készítették, ezzel támogatva az alapítvány munkáját.

A Nevetnikék képviseletében Kapitányné Légrádi Éva, Kőműves Glória és Milotta Péter egy meglepetéssel kedveskedett a gyermeksebészeti osztály számára. Egy egyedi, kézzel készített, készségfejlesztő játékokat tartalmazó faládát adományoztak az osztály betegeinek, melyből az itt gyógyuló gyermekek korosztályok szerint válogathatnak. 


 

Országosan tarolt a kampány

 

Kedd este adták át a Nonprofit Információs és Oktató Központ Alapítvány (NIOK) által alapított Civil Díjat a fővárosban. Ezt az elismerést az alapítvány azzal a céllal hozta létre, hogy felhívja a figyelmet a civil kezdeményezésekre, amelyek kiemelkedő eredményeket értek el, összefogást generáltak, változást indítottak el és példaként szolgálhatnak más szervezetek számára. Több kategóriában osztották ki az elismeréseket, a zsűri idén összesen 110 pályázatot értékelt és 26-ot juttatott döntőbe. A pécsi Nevetnikék a zsűri egybehangzó álláspontja alapján nyerte meg a legjobb adománygyűjtés kategória díját, mely során az egész országot megmozgatva több mint 40 millió forintot gyűjtöttek az alapítvány otthonához. Az így megvásárolt épületen jelenleg is zajlanak a felújítási munkálatok. 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában