Összefognak társukért

2022.05.24. 07:01

Mindene odaveszett a fiatal párnak a brutális pécsi tűzben

Egy pécsi egyetemista megsegítéséért indított gyűjtést a PTE Műszaki és Informatikai Kar Hallgatói Önkormányzata. Diáktársuk ebben a félévben szeretne diplomázni, amit a nagy pécsi tűzeset majdhogynem ellehetetlenített.

Zsigmond József

Még sokan emlékeznek rá, hogy áprilisban hatalmas tűz volt Pécs belvárosában, a Légszeszgyár utcában leégett egy régi társasház. 

A Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Kar Hallgatói Önkormányzata egy bejegyzést osztott meg a napokban, melyben leírták, hogy Fenyvesi-Németh Alexandra építőművész szakos hallgatótársuk is ott lakott férjével abban a házban, ami leégett. A fiatal párnak összes értékük, mindenük odaveszett. 

– A bejegyzésemben is írtam, bízom benne, hogy a PTE egy nagy család, ami remélem nemcsak egy elcsépelt mondás, hanem egy igazi szerető és összetartó közösséget tükröz. Emiatt arra kértem az egyetem hallgatóit, tanárait, munkatársait, hogy ha tehetik, adományukkal segítsenek Fenyvesi-Németh Alexandrán – mondta lapunknak Kovács Norbert Hunor, a PTE Műszaki és Informatikai Kar Hallgatói Önkormányzatának elnöke. 

Úgy tudjuk, hogy a szerencsétlenség után az egyetemista bement a hallgatói önkormányzat irodájába, hogy rendkívüli szociális ösztöndíjra pályázzon, ám mivel nem államilag támogatott szakra jár, így erre a szociális segítségre nem volt jogosult. Ekkor említették meg, hogy megpróbálnak gyűjtést szervezni számára. 

Kicsi segítség is segítség

Fenyvesi-Németh Alexandra a tűzeset után férjével egy faluba költözött rokonokhoz. Információink szerint onnan jár be az egyetemre. A fiatal egyetemista ebben a félévben szeretne diplomázni, amit ez a szerencsétlenség nehezít. Mint a hallgatói önkormányzat írta, ha valaki a lehetőségeihez mérten bármilyen kis összeggel támogatni tudja Alexandra életének újraindítását, tegye meg, hisznek a segítségnyújtás erejében. Aki segítene a pécsi egyetemistán, az ezen a bankszámlaszámon keresztül megteheti. A kedvezményezett neve: Fenyvesi-Németh Alexandra. Bankszámlaszám: (OTP) 11773315-01257872-00000000. Közlemény: MIK - Hallgatói Összefogás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában