Tankolás

2022.05.28. 14:16

Nyugalom volt a baranyai benzinkutakon

Bár az ország több pontján okozott kisebb-nagyobb fennakadásokat a magyar és külföldi autósok között különbséget tevő új rendelet, megyénkben nem jött hír rendkívüli eseményekről.

Zs.J.

Fotó: Teknős Miklós

Egy dél-baranyai kisváros benzinkutasa nyilatkozott lapunknak. Mint mondta, korábban több horvát rendszámú autó tankolt náluk. Arra a kérdésünkre, hogy nagyjából mi volt az arány, azt mondta, hogy nem szokta számolni, de véleménye szerint jóval több volt a hazai, ha százalékot kell mondani, úgy 85-15 százalékra becsüli az arányt. 
 

Miután csütörtök délután bejelentették, hogy két benzinár lesz a kutakon, egy a magyar autósoknak, akik olcsóbb benzint kapnak és egy drágább, amit a külföldi rendszámú autósok tölthetnek, nem érzékelt változást, nyugodt volt a nap további része, nem tapasztalt semmilyen rohamot. 
 

– Pénteken kora délutánig már öt autó drágábban kapta a benzint. Ők külföldiek voltak, németek, de nem kapták fel a fejüket. A magyar sofőrökről elmondhatom, már tudják, hogy a forgalmit is be kell mutatni, nem elégedetlenkedik senki, talán mindenki érti, miért is fontos mindez, mi van döntés mögött – tette hozzá a benzinkutas. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!