Közbeszólt az időjárás

2022.05.29. 20:00

Óriási játszótérré alakult volna gyermeknapra a Zsolnay Kulturális Negyed (Képgaléria!)

Tavaly a koronavírus-járvány, most a hűvös, csapadékos időjárás miatt számos baranyai településen lemondták a gyereknapi programokat.

Zsigmond József

 Pécs egy nagy dobásra készült, a Zsolnay Negyed a gyereknapra a város legnagyobb játszóterévé alakult volna. A szervezők az őszies időjárás ellenére nem mondták le a programokat, az épületen belül, fedett helyen rendezték meg.  A bátrabbak, akik szerették a pörgést, forgást kipróbálhatták a 3D karikát, sokan érdeklődtek a robotika iránt, de népszerű volt a negyedben a fel-feltűnő Darth Vader, a rohamosztagosok és Artu Detuval asztrodroid.

 

A hétvégén a Zsolnay Negyed egy másik rendezvénynek, a rendőrség, az Autós Nagykoalíció, valamint a Skoda Magyarország által rendezett „Közlekedik a család” közlekedésbiztonsági vetélkedő megyei döntőjének is otthont adott. A versenyre harminc baranyai család jelentkezett, az első helyet a pécsi Kleics Csaba és családja érte el, így négy fős család képviseli Baranya megyét az országos döntőben, melyet augusztus 26-28. között rendeznek. 
 

Címkék#gyermeknap

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!