2022.05.13. 19:22
Óvja a várandós kismamákat a hivatal
A kismamákat érintő, élelmiszerekhez kötődő veszélyforrásokat gyűjtötte össze új, informatív kiadványában a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih), az „Ételt csak okosan!” program részeként. A hivatal honlapján is elérhető tájékoztató bemutatja azokat a lépéseket, amelyek betartásával az élelmiszerek okozta, akár súlyos következményekkel járó megbetegedések megelőzhetők. Bizonyos élelmiszerek fogyasztása ugyanis a bennük előforduló mikrobák és vegyületek miatt a várandós nők számára kockázatos lehet. Mindemellett a kiadvány felhívja a figyelmet a kifejezetten jótékony hatású ételek fogyasztására is.
– A várandósság alatt az immunrendszer kisebb hatásfokkal működik, ezért a kismamák fogékonyabbak lehetnek az élelmiszer-eredetű megbetegedésekre, ezért az élelmiszerlánc-biztonság területén a babát váró anyukák kiemelten jelentős célcsoportnak számítanak – emelte ki a Nébih.