Hetven elérhető program volt

2022.05.23. 07:00

Piknikezett a város a Zsolnay Negyedben

Szigorúan szabad volt fűre lépni, illetve a fűben heverészni a leterített plédeken a hétvégi Zsolnay Pikniken, miközben több tucatnyi látványos és ínycsiklandozó program közül válogathattak az érdeklődők a negyedben.

Zsigmond József

Képünk egy korábbi illusztráció

A hétvégi Zsolnay Pikniken összesen hetven programmal várták az érdeklődőket a szervezők. A családok délelőtt fokozatosan érkeztek a helyszínre, voltak, akiket a báb­előadások, koncertek, vagy a jóga csábított a negyedbe, de a gasztronómia szerelmesei is örülhettek, hisz megismerhették a világhírű nápolyi pizza titkát. Egy bizonyos, a nagy városi plédleterítésen mindenki jól érezhette magát, aki belekóstolt a programokba, amelyek a gyerekeknek és a felnőtteknek egyaránt tartalmas és élménydús kikapcsolódást kínáltak. 

– Munkatársaim, kollégáim az ukrán háború kitörése óta folyamatosan azon dolgoznak, hogy hozzájáruljanak ahhoz a jótékonysági folyamhoz, amely jellemző a világra. A Zsolnay Piknikkel együtt három nagyszabású, jótékonysági projektet indítottunk el – mondta Bleszity Péter, a Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft. ügyvezetője a szombat esti Művészet a romok között című jótékonysági kiállítás megnyitóján. 

A kiállításra több művész is felajánlotta alkotását, a képekre május 29-ig az axioart.com oldalon lehet licitálni. 
A másik jótékonysági projekt a Fogadj örökbe egy plakátot! akció, illetve az az óriási alkotás, ami a szombat esti, közel háromórás koncert alatt készült volna el. A koncertet azonban félidőben lefújták, az eső miatt, de a mű Martin Lukacs és Dóra Ádám festőművészek jóvoltából elkészült, amire szintén lehet licitálni. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!