Megmutathatják magukat

2022.05.24. 15:01

Tanulásban akadályozott diákok versengenek Komlón

W. K.

Fotó: Kiss Annamarie

Tanulásban akadályozott SNI-s tanulók országos versenyének ad otthont a héten a Komlói Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény – a Gyöngyhalászat Tehetséggondozó Alapítvány XII. Országos Tanulmányi Versenyére május 27-én kerül sor, amelyre az egész országból várnak diákokat. 

A mintegy 80 tanuló öt témakörben méri össze tudását matematikából, történelemből, magyarból, természetismeretből és informatikából. 

A tatabányai székhelyű alapítvány által szervezett levelezős rendszerű Gyöngyhalászat Tehetséggondozó Tanulmányi Versenyt a 2010/2011-es tanévben indították útjára, kezdetben megyei szintű megmérettetésként. A következő tanévben már kiterjesztették a régióra, és azt követően már országos versenyt rendeztek. A program segítségével az SNI-s gyerekeknek is lehetősége nyílik a kiemelkedésre, elősegíti esélyeik növelését. 

A versenyben való részvétel az iskolai munkájukban is kamatozik – kihat tanulási módszereikre, kultúrájukra, gondolkodásmódjukra, és tanulmányi eredményeikre is. Mindemellett segíti társadalmi beilleszkedésüket, munkába állási esélyeik növekedhetnek, kreatívabbak lesznek társaiknál.
 

Címkék#vetélkedő

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!