Pünkösdszombaton

2022.05.16. 15:30

Udvardy György celebrálja a csíksomlyói búcsú miséjét

„Fogadalmi búcsúnk főcelebránsa és szónoka dr. Udvardy György veszprémi érsek (korábbi pécsi püspök), akinek ezúton is szeretnénk megköszönni, hogy elfogadta meghívásunkat”, közölték honlapjukon és közösségi oldalukon a csíksomlyói ferences szerzetesek.

Zsigmond J.

20211007 Pécs Átadták a pécsi püspökség egyházmegyei könyvtárát a Janus Pannonius utca egyik felújított középkori épületében. Az avatón Soltész Miklós államtitkár, Udvardy György veszprémi érsek, Felföldi László pécsi megyés püspök és Hoppál Péter országgyűlési képviselő mondott köszöntőt Fotó: Laufer László LL Dunántúli Napló DN Képen: Udvardy György veszprémi érsek

Fotó: Laufer László

 Udvardy Györgyöt 2011. április 9-én pécsi püspökké nevezte ki XVI. Benedek pápa. Beiktatása április 25-én, húsvéthétfőn került sor, ő volt a Pécsi Egyházmegye 82. püspöke. 2019. július 12-én Ferenc pápa a Veszprémi Főegyházmegye érsekévé nevezte ki Udvardy Györgyöt, mivel a korábbi érsek, Márfi Gyula nyugdíjba vonult. 


A csíksomlyói búcsú június 3-án kezdődik, majd pünkösdszombaton fél egykor ünnepi szentmise lesz a nyeregben, amelynek főcelebránsa és szónoka Udvardy György veszprémi érsek lesz. 
 

A csíksomlyói búcsúra idén is indul különvonat (Boldog­asszony Zarándokvonat) Budapestről, a Keleti pályaudvarról június 2-án hajnalban. Több vidéki városból, így Pécsről is külön autóbusz biztosít csatlakozást a zarándokvonathoz. A további utazási részletek a missziotours.hu oldalon találhatók meg. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!