Szigetvár

2022.05.18. 16:30

Újabb erdő járt az újszülötteknek

Hagyományt folytatva a Baranya megyei állami erdőket kezelő Mecsekerdő Zrt. idén is létrehozott egy Újszülöttek erdejét. A cég a Vajszló utáni második Újszülöttek erdejének telepítése a napokban Szigetvár városhatárában, az Almás-pataknál valósult meg.

Zs. J.

Az új, 4,85 hektáros erdő főfafaja a kocsányos tölgy, mely a terület hetven százalékát foglalja el. A fennmaradó egyharmadra az állomány szerkezetét javító céllal elegyfafajok (gyertyán, vadkörte, vénic szil, madárcseresznye) kerültek elültetésre. A telepítés során 33 950 kocsányos tölgy, továbbá 14 550 gyertyánfacsemetét ültettek. Az Újszülöttek erdeje lényege, hogy a magyar kormány 2030-ig minden évben legalább 10-10 facsemetét ültet minden egyes, az országban születő gyermek után. 

– Most, amikor a világ erdeit sokféle veszély fenyegeti, gondoljunk csak a szibériai erdőtüzekre, vagy a brazíliai erdőirtásokra, különösen fontos, hogy itt új erdők születnek – mondta a faültetésen Vass Péter, Szigetvár polgármestere, melyen jelen volt Kovács Ferenc, az Agrár­minisztérium vadgazdálkodási főosztályvezetője és Ripszám István, a Mecsekerdő Zrt. vezérigazgatója. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!