Négy napos programok várnak ránk

2022.06.28. 11:32

A hétvégén tartják meg az ifjúsági találkozót

W.K.

Automatikusan generált description

Fotó: AS

Most csütörtökön veszi kezdetét a négynapos Máriagyűdi Ifjúsági Találkozó – mint arról beszámoltunk, a Pécsi Egyházmegye Ifjúsági Referatúrája június 30. és július 3. között tartja a komoly hagyományokra visszatekintő, idén 40. alkalommal megrendezésre kerülő találkozót a 16–35 évesek számára a máriagyűdi kegyhelyen. 

– Az előadók között köszönthetjük Fábry Kornélt, az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus főtitkárát, az Országos Lelkipásztori Intézet igazgatóját és Lackfi János költőt – közölte a Pécsi egyházmegye.

A találkozó csütörtökön a délutáni welcome-programot követően 19 órakor a nyitó szentmisével veszi kezdetét, este a vacsorát követően pedig csillaglesre várják az elcsendesedés előtt az érdeklődőket.

Máriagyűdi Ifjúsági Találkozó
Forrás: AS

Pénteken – ahogy a találkozó többi hátralévő napján is – reggeli tornával indul a program, Fábry Kornél előadása 16.30-kor kezdődik, az esti szentmisét követően táncház várja a találkozó résztvevőit, majd a Vivat Bacchus ad koncertet.

Szombaton Lackfi János 10 órakor tart előadást, az esti szentmisét Felföldi László pécsi megyés püspök mutatja be.

A találkozó vasárnap zárul, a 10 órakor kezdődő szentmisét megelőzően kispapokkal való beszélgetésre lesz alkalom.

Fontos hangsúlyozni, hogy a programok szabadtériek, ezért a szervezők kérik a résztvevőket, hogy megfelelő ruházatról, eső és nap elleni védekezésről gondoskodjanak. Az előadásokra és a szentmisékre minden érdeklődőt szeretettel várnak külön regisztráció nélkül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában