Állatkertek bevonásával

2022.06.22. 13:41

A környezet védelmére nevelik a gyerekeket

Környezetvédelmi beruházásokkal segíti az állatkerteket, emellett a gyerekek figyelmét hívja fel a környezet védelmének fontosságára egy határokon átívelő, új kezdeményezés.

Mohay R.

Fotó: Löffler Péter

A Magyarország-Horvátország Határon Átnyúló Együttműködési Program keretében megvalósuló 2RegionsZOOSustain projektben Eszék városgazdálkodási cége, az Unikom d.o.o és az EU Centar, magyar oldalról pedig a Pécsi Állatkert és a Baranya Megyei Önkormányzat vállal szerepet. A környezetvédelmi céllal megvalósuló projekt keretében a pécsi és az eszéki állatkertek működését elősegítő környezetvédelmi energetikai beruházások kerülnek lebonyolításra, valamint a partnerek interaktív tananyaggal és számos gyermekrendezvénnyel segítik elő a környezetvédelmi tudatosságot. 

A 2020. szeptember 1-jén indult projekt keretében már több kitűzött cél megvalósult, eszközbeszerzések mellett elkészültek a határ mindkét oldalán a több korcsoportnak, óvodás és iskolás korú gyerekeknek szóló interaktív tananyagok. Ezek célja, hogy az állatkertekbe látogató gyermekek figyelmét a környezetvédelem fontosságára irányítsák. 

A pécsi és az eszéki állatkertben egyaránt számos gyermekeket bevonó workshopot tartottak – Pécsett több mint 200-an vettek részt a programokon. 

Emellett csereprogram keretén belül a múlt hónap utolsó napjaiban pécsi általános iskolás gyermekek utaztak Eszékre, hogy a határ másik oldalán is megismerhessék a fenntarthatóság érdekében megvalósított újdonságokat. Szeptemberben pedig az eszéki iskolások érkeznek majd Pécsre hasonló céllal. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!