Így kell ezt csinálni!

2022.06.16. 18:03

A környezettudatos életmódra neveli az iskola a diákokat

MW

Az iskolában működő diákönkormányzat álmodta meg és készíttette el azt a kupakgyűjtő szívet, amelyet kedden délelőtt adtak át a diáknap keretében. Az Újpetrei Német Önkormányzat kiállt a kezdeményezés mellett, és anyagilag is támogatta a megvalósítást. 

Mint Hajduné Huszár Hajnalka intézményvezető elmondta, az Újpetrei Általános Iskola elkötelezett a fenntarthatóságra és a környezettudatos életmódra nevelés terén, az intézmény immár harmadik éve működik ökoiskolaként. Ez a kupakgyűjtő szív is jelképezi az iskola elkötelezettségét a környezetvédelem iránt, és egyben a település lakóinak figyelmét is felhívja a szelektív hulladékgyűjtés fontosságára. 

Amint felmerült az ötlet, a diákok azonnal elkezdték lelkesen gyűjteni a kupakokat, az ezzel kapcsolatban meghirdetett versenyben pedig az első osztályosok jártak élen –mondta az igazgató asszony. – Az iskola diákönkormányzata határozza meg azt a célt, hogy aktuálisan mire gyűjtjük a műanyagot, lehet ez akár egy új sporteszköz, vagy valamilyen jótékonysági felajánláshoz csatlakozunk.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában