Beruházás

2022.06.26. 13:10

Épül a kerékpárút Villány és Villánykövesd között

Már látszik a nyomvonala a Villány és Villánykövesd között épülő kerékpárútnak, és ha minden a tervek szerint halad, akkor a Villányi Vörösbor Fesztivál idején már tekerhetünk rajta.

Zs. K.

A villányi szakaszon nem külön nyomvonalon kiépített, hanem felfestéssel kijelölt kerékpárút lesz (a Rendezvénytértől a vasúti átjáróig), majd a kis hídon túl a Karasica töltésén épített kerékpárút vezet majd a villánykövesdi buszmegállóig.

A beruházásra a villányi önkormányzat korábban 263 millió forintot nyert a Területi- és Településfejlesztési Operatív Program keretében, az időközben megemelkedett kivitelezői árak miatt a fejlesztés költsége nagyságrendileg 100 millió forinttal haladja meg a rendelkezésre álló pályázati forrást, így további támogatást, keretráemelést kért a városvezetés a projekt megvalósításához.

Mayer István, Villány polgármestere elmondta, két kisebb szakaszon sajnos szükség lesz egy-két fa kivágására, így az önkormányzat egyeztet a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatósággal, valamint a környezetvédelmi felügyelőséggel arról, hogy a madarak költési időszakát nem zavarva mikor lehet ezt megtenni. A városvezető hangsúlyozta: a kivágott fákat természetesen új fák telepítésével pótolni fogják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!