Máltai segítők álma

2022.06.23. 14:12

Gyerekeket fogad a szép pihenőház Orfűn

Hátrányos helyzetű vagy fogyatékkal élő gyerekek, fiatalok számára nyílik lehetőség arra, hogy nyaralhassanak a csütörtökön átadott Szent Margit Pihenőházban, Orfűn.

W. K.

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat Dél-dunántúli Régiója képviselőinek régóta dédelgetett tervét Ugron Imre, a Szuverén Máltai Lovagrend nemrég leköszönt magyarországi nagykövete nemzetközi kapcsolatainak is köszönhetően sikerült valóra váltani. 

A két éve a Máltai Szeretetszolgálat tulajdonába került ingatlan teljes körű átalakításon esett át 2021 folyamán: a konyha és a szobák korszerűsítése mellett a pihenőház akadálymentesítését is meg tudta valósítani a szeretetszolgálat, ezáltal mozgássérült ellátottak fogadására is alkalmas lesz a kényelmes pihenőház. 

Az épület megszerzése egy egyedülálló és rendkívülinek mondható felajánlás segítségével valósulhatott meg. Egy németországi hölgy a végrendeletében 35 millió forintot hagyományozott magyarországi ifjúsági munkára. Ez az Ugron Imre, a Szuverén Máltai Lovagrend nemrég leköszönt magyarországi nagykövete közbenjárására érkezett nagyvonalú adomány biztosította a pihenőház létrejöttét, kialakítását. 

A Szent Margit Pihenőház 25 fő befogadására alkalmas, a szeretetszolgálat Dél-dunántúli régiójában található intézményeiből és a Felzárkózó települések program régiós falvaiból érkeznek vendégek, elsősorban fiatalok. A pihenőház egész nyáron fogadja vendégeit, és az is mutatja, mekkora igény van egy ilyen intézményre, hogy teljes foglaltsággal üzemel az idei nyáron a pihenőház. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!