Hétköznapi hősök

2022.06.22. 18:03

Hősnek nevezte a pécsi szakorvos a nyolcéves kisfiút

Összeesett otthonában egy 65 év körüli nagymama, azonban az unoka nem ijedt meg, azonnal hívta a 112-t, és a ház mellett leintett egy arra közlekedő autót is. A helyszínre érkező mentőhelikopter szakorvosa az eset után annyit mondott: hatalmas energiát ad, hogy vannak még igazi HŐSÖK.

Zs.J.

20220519 Békéscsaba Békéscsabáról és Mezőberényből érkeztek a helyszínre hivatásos tűzoltók. Egy családi ház berendezési tárgyak égtek az egyik helyiségben, a lángok nem terjedtek át a szobáról más helyiségre és a szomszédos épületekre. Egy füstmérgezést és égési sérüléseket szenvedett nőt hoztak ki, majd adták át a mentőknek. Az eset körülményeit vizsgálják. Fotó Bencsik Ádám BÁ Békés Megyei Hírlap

Fotó: Bencsik Ádám

Ország-várost játszott a 65 év körüli nagymamájával egy nyolcéves kisfiú dégi otthonában, mikor a nő hirtelen hátradőlt a székkel, és nem mozdult. Az unoka azonnal hívta a 112-t, és a mentésirányító segítségével, megvizsgálta a nagymamát, aki akkor már nem lélegzett. A mentésvezető riasztotta a mentőegységet és a legközelebbi elérhető mentőhelikoptert is, akik Pécsről indultak el segíteni.

A kisfiú közben kiszaladt az utcára, és leintette az első autóst, aki rögtön megállt és a nagymama segítségére sietett. A kiérkező mentők és a mentőhelikopter személyzete is hamarosan csatlakozott. A nagymamát stabil keringéssel szállította kórházba a mentőhelikopter legénysége.

A pécsi szakorvos az eset után annyit közölt: példaértékű, amikor egy 8 éves tudja, hogy mit kell tennie. Ilyenkor azt érzem, hogy jó helyen vagyok az életemben! Hatalmas energiát ad, hogy vannak még igazi HŐSÖK.

Merész Márton
Forrás: OMSZ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!