Új gazdit keresnek

2022.06.20. 13:29

Ilyen még nem volt, teheneket árverez a NAV

Nem mindennapi árverésre készül a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Tolna Megyei Igazgatósága.

W. K.

Fotó: Havran Zoltán

Köztudomású, hogy a NAV rendszeresen szervez árveréseket a lefoglalt termékek, áruk értékesítésére, de olyan még nem sűrűn volt, hogy élő szarvasmarhákra lehetett volna licitálni. 

Mint megtudtuk, Aberdeen angus, hereford is előfordul abban a szarvasmarha-állományban, amire lehet licitálni a Nemzeti Adó- és Vámhivatal következő árverésén. A NAV nem mindennapi eseményén összesen 83 előre kilistázott élő egyed várja új gazdáját. 

Az 54 üszőnek és 29 bikának a becsült összértéke az előzetes szakértői vélemények szerint több mint 41 millió forint. Az értékesítésre kijelölt szarvasmarhák átlagosan 1–1,5 évesek, és összesen mintegy 32 tonnát nyomnak. A marhákra fajtánként lehet majd licitálni. Az állatok jelenleg bértartónál vannak, hogy az árverésig is gondos és szakszerű ellátásban legyen részük. 

Az árverés ezen a héten, június 24-én indul és négy napig tart. Információk az árverésről és a szarvasmarhákról a NAV oldalán olvashatók. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!