Programsorozatra fel!

2022.06.17. 19:02

Körmenet, búcsúk várják a híveket Bátán egész nyáron

Fotó: Szarvas Laszlo

Eucharisztikus estét tartottak a bátai Szent Vér Bazilikában Úrnapján. Krisztus Testének és Vérének ünnepén 18 órakor eucharisztikus keresztutat tartottak, zenés áhítattal, majd 19 órakor ünnepi szentmisét mutatott be Keresztes Andor esperes, plébános. A szentmise után eucharisztikus körmenet indult, a szertartások alatt a gyónási lehetőség volt biztosítva.

A nyár folyamán több ünnepre is készül a bátai kegyhely, a programsoroló szerint június 26-án Jézus Szent Szíve ünnepén az idősek és betegek búcsúját tartják, a 10 órai ünnepi szentmisén kerül sor az idősek és betegek megáldására a Szent Vér ereklyével. A szentmisét Garadnay Balázs kanonok, plébános mutatja be. 

Jézus Drága Vérének emléknapján, július 9-én és 10-én a családok búcsújára kerül sor – a 9-én 19 órakor kezdődő hangversenyt szentségimádás, 22 órakor ünnepi szentmise, majd gyertyás körmenet követi. Másnap, a július 10-i délelőtti ünnepi szentmisét ugyancsak körmenettel zárják. 
Urunk színeváltozása ünnepén, augusztus 7-én a németek búcsúját ünneplik a bátai kegyhelyen, augusztus 14-én pedig a görögkatolikus búcsúra kerül sor. 

A Szent Vér egyházmegyei kétutas gyalogos zarándoklatot szeptember 17-én tartják, püspöki szentmisével, eucharisztikus körmenettel. Az elváltak és egyedülállók zarándoklatának időpontja szeptember 24. – a gyalogos zarándoklatot követően Felföldi László, pécsi megyés püspök mutat be szentmisét. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!