Menekültek sorsa

2022.06.23. 12:19

Krízishelyzet és a segítség a fotókon

A megyénkben működő segélyszervezetek munkájába bepillantást engedő, különleges fotókiállítás nyílt a Tudásközpontban a menekültek világnapja alkalmából.

W. K.

– A tárlat célja, hogy felhívja a figyelmet arra a több millió menekültre és kitelepítettre, akik háború, üldözés vagy egyéb konfliktusok miatt kényszerültek elhagyni otthonaikat – fogalmazta meg a kiállítást megnyitva Besenczi Zsolt, a Pécsi Egyházmegyei Katolikus Karitász igazgatója. 

A bemutatott képeket összeállító négy baranyai karitatív szervezet – a Hit Gyülekezete Szeretetszolgálat, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat, a Pécsi Egyházmegyei Katolikus Karitász, valamint a Vöröskereszt Baranya Megyei Szervezete – évek óta dolgozik együtt különböző segítő programokban: ezt az együttműködést a szomszédos országban zajló háborús események és ennek kapcsán a menekültek érdekében végzett segítő tevékenység az elmúlt hónapokban még szorosabbá fűzték. Hiszen Baranyába is folyamatosan érkeznek a háború borzalmai elől menekülő családok – főleg anyukák gyermekekkel, vagy idősek – hátrahagyva az addigi életüket. Megsegítésükben a civil és egyházi szervezetek jelentősége kiemelkedő – a munkájuk során, a menekültek világnapjához kapcsolódó témákban készített felvételek adják a Tudásközpontban tegnap nyílt fotókiállítás anyagát. 

A fényképek különböző időpontokban, helyszíneken készültek, de közös bennük, hogy krízishelyzetben lévő embereket jelenítenek meg, és ezzel párhuzamosan az önzetlen segítségnyújtást is bemutatják. A tárlat két héten át látogatható. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!