Testvérvárosi kapcsolat

2022.06.03. 15:42

Ma is aktívan él a kapcsolat Pécsváradon

Harminc évvel ezelőtt, 1992. májusában kötötte meg első testvérvárosi szerződését Pécsvárad a németországi Külsheimmel, amikor Kakas Sándor és Günther Kuhn polgármesterek aláírták az együttműködési megállapodást.

R. B.

Azóta is rendszeresen érkezik delegáció Németországból, a német nemzetiségűek kitelepítésének évfordulóira. A Frendeskreis Német Barátsági Egyesület pedig a magyarországi németek betelepítését szokta programsorozattal ünnepelni. A német klub azóta is meghatározó szerepet játszik a két város közötti partnerkapcsolat ápolásában. 
A testvérvárosok közötti kapcsolat másik pillére a két település iskoláinak együttműködése. 1990-ben látogattak Pécsváradra először a „Két hely – két világ” program keretein belül a külsheimi diákok, és a cserekapcsolat azóta is működik a városok között. 

A testvérvárosi kapcsolat legfontosabb célja a különböző kultúrák megismerése és az intézmények, illetve egyesületek együttműködésén túl a személyes kapcsolatok erősítése. Ennek ékes bizonyítéka többek között egy pécsváradi-külsheimi házasság, melyet Gál Zsuzsa és Kurt Krug kötött. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában