Változik a rendelet

2022.06.29. 18:01

Megszűnik a hibrid autók ingyenes parkolása

Július 1-én, pénteken lép hatályba a baloldali városvezetés azon döntése, mely szerint a továbbiakban megszűnik a zöld rendszámos, hibrid autók ingyen parkolása Pécsett.

Radnai Balázs

Fotó: Laufer László

Sokan még mindig abban a hitben élnek, hogy zöld rendszámos autóval bárhol ingyen parkolhatnak, ám ezt korántsem igaz, hiszen erre csak ott van lehetőség, ahol a település helyi rendelete ezt lehetővé teszi. Márpedig a Péterffy Attila vezette önkormányzat megváltoztatta ezt a rendeletet, így Hódmezővásáhely után már Pécsett sem parkolhatnak fizetés nélkül a hibridek.

A tisztán elektromos meghajtású járműveket nem érinti a rendeletmódosítás, előzetes regisztrációt követően a tulajdonosok továbbra is ingyen parkolhatnak. Kérdésünkre a város parkolási rendszerét működtető Biokom Nonprofit Kft azt a tájékoztatást adta, hogy az előzetes regisztráció megtörténhet személyesen az ügyfélszolgálatukon, de lehetőség van az ügy online intézésére is. Utóbbihoz mindössze annyit kell tennünk, hogy lefotózzuk az autó forgalmi engedélyét, amit egy e-mail mellékletben elküldünk a parkolá[email protected] címre. Az interneten elküldött regisztrációs kérelmek feldolgozása egy munkanapot vesz igénybe, így érdemes minél előbb elintézni azt. 

A Biokom azért igyekszik rugalmasan kezelni a változásokat, így ha a rendelet pénteki módosulása után olyan autóra helyeznek ki „mikulás csomagot”, amely amúgy jogosult lenne az ingyenes parkolásra, akkor az ügyfélszolgálaton a forgalmi bemutátásával azonnal töröltetik a büntetést. Az egyetlen jó hír a hibrid autók tulajdonosainak az, hogy a villanyautók ingyen várakozhatnak addig a városban ott, ahol töltőre vannak csatlakoztatva. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!