Gratulálunk minden résztvevőnek!

2022.06.22. 15:22

Megvannak Baranya megye KicsiNagykövetei

Bóka Máté

A Magyarság KicsiNagykövet program Baranya megyei eredményhirdetésére és díjátadójára szerdán került sor Pécsett, a Megyeházán. A verseny célja segíteni a diákok önfejlesztését, kreativitását, tehetségük kibontakoztatását, hogy sikerélményre és elismerésre tegyenek szert, motiváltabbak legyenek a tanulásban, és büszkék legyenek magukra és származásukra.  Az díjakat Őri László, a Baranya Megyei Önkormányzat elnöke nyújtotta át a fiataloknak. A verseny során műveltségi, kreatív és kincskereső feladatok kellett megoldania a 10-12 éves, 4-6. osztályos diákoknak.

– Baranya megye fejlettségét az is mutatja, hogy miként figyel oda a közösségének a tagjaira függetlenül attól, hogy a megyeszékhelyen, vagy a legkisebb településen élnek – emelte ki Őri László.  Az elnök hozzátette: –  A Magyarság KicsiNagykövet tehetségkutató program már más megyékben is bizonyított, idén először csatlakozott hozza Baranya is, és már az első alkalommal is több százan jelentkeztek a versenyre, akik három fordulóban mérték össze tudásukat. 

A verseny során szűkebb, tágabb lakóhelyükkel kapcsolatos ismereteikről kellett számot adniuk, helytörténeti értékekről, világörökségi helyszínekről tanulhattak közben, valamint maguk is bemutatkozhattak. 

A villányi Radnai Gyula lett Baranya KicsiNagykövete – ő betegség miatt online kapcsolaton keresztül vett részt az eseményen –, a kultúra területén a beremendi  Hadra Bíborka, a sport területén a tésenyi Bogdán Emese, az agrár kategóriában a baksai Kovács Áron lett a KicsiAttasé.  A díjazottak egy-egy tabletet, némi finomságot, Magyarország Alaptörvényét vehették át, valamint egy fővárosi sétahajózással egybekötött parlamenti látogatásra lehetőségük lesz. 

Elhangzott, hogy a megyei fordulót jövőre is szeretnék megtartani, a most győztes diákok az országos versenyen fogják képviselni Baranyát. A Mediaworks Hungary Zrt. által támogatott eseményen részt vett a program ötletgazdája, Strack Mária, valamint Gyarmati Robin szakmai vezető is, aki sok sikert kíván a felkészüléshez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!