Tábort szerveznek

2022.06.18. 12:50

Mosolyt varázsolnának minden hátizsákba

A gyerekek táboroztatásához idén is várják a nagylelkű felajánlásokat.

Fotó: Szarvas Laszlo

Idén is szervez nyári táborokat a nehéz anyagi körülmények között felnövő gyermekek, és a fiatal tehetségek számára a Magyar Református Szeretetszolgálat (MRSZ), és ezúttal a háború elől menekülő családok számára is nyújtanának segítséget.  

– Legyen mosoly minden hátizsákban! címmel minden évben szerveznek tematikus adománygyűjtést – ennek köszönhetően már több száz gyermek számára nyújthattak életre szóló élményeket az alapítvány munkatársai – az MRSZ tájékoztatása szerint. 

Idén három napközis tábor megszervezése szerepel a terveik között, amelyekre rászoruló családok gyermekeit várják. Ezen kívül a Nyilas Misi-ösztöndíjat elnyert fiatalok számára megtartanák a tehetségek táborát. 
A tájékoztató szerint mindez idén kiegészül a háború elől menekülő családoknak tervezett egyhetes készségfejlesztő táborral, amelyet szeptemberre tervez a szeretetszolgálat – ennek során szakemberek tartanak foglalkozásokat a gyerekeknek és szüleiknek az átélt traumák feldolgozására és készségeik fejlesztésére, ezen kívül szabadidős programokkal, mint például filmezés, strandolás, közös kirándulás segítenék a családok kikapcsolódását. 

Annak érdekében, hogy minél több gyermek részt tudjon venni ezeken a táborokon, országos adománygyűjtést szervez az MRSZ júniusban és júliusban, az akcióhoz az 1358-as adományvonal hívásával, az adomany.jobbadni.hu oldalon online bankkártyás fizetéssel, vagy a szervezet bankszámlájára történő átutalással lehet csatlakozni. 

Tehetségek

A Nyilas Misi-ösztöndíjprogram keretében a Magyar Református Szeretetszolgálat miden évben ötven fiatal tehetséget támogat – a cél, hogy az érintetteknek legyen lehetőségük tehetségük kibontakoztatására, a szociálisan hátrányos helyzetük ellenére. A pályázatra olyan magyar és határon túli, magyar nyelvű oktatásban részt vevő 5–12. évfolyamos diák jelentkezhet, aki valamely művészeti ágban, sportban, természettudományban, bölcsészettudományban kiemelkedőt nyújt. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!