A képviselő butuska libának nevezte a kritizálót

2022.06.29. 07:09

Nagymamákat sért meg a városvezetés

A Péterffy Attilát, pécsi polgármestert is sorai között tudó városházi frakció vezetője, Ágoston Andrea „butuska libának” nevezett egy pécsi nagymamát, mert határozott véleményt merészelt mondani a városvezetésről a közösségi oldalon.

Bóka Máté

A pécsiek adóforintjaiból kapott jelentős fizetésén felül a szocialista párt elnökétől havonta – állítólagosan országgyűlési asszisztensi munkájáért – 340 ezer forintos jövedelemben részesülő Ágoston Andrea a közösségi oldalon sértett meg egy pécsi nagymamát, aki magánszemélyként éles kritikát fogalmazott meg a pécsi városvezetésről egy MSZP-közeli lapban megjelent cikk kapcsán. 

A szóban forgó, „proli” néven jegyzett írás – amelynek szófordulatai hasonlítanak Péterffy közpénzből fizetett sajtótanácsadójának stílusára – azt ecsetelgeti durva szavakkal, hogy a polgármester esetleges lemondásáról, illetve az alpolgármesteri posztokon történő cseréről szóló pletykák szerinte hamisak, miközben ennek eshetőségét már a városházán egyre többen beszélik. A pécsi nagymama erre reagálva írta azt, hogy a városvezető bajban lehet, hogyha meg kell védeni. 

Ágoston Andrea nem volt rest, ezek után védelmébe vette az MSZP-DK-s igényeket kiszolgáló városházi propagandát, majd a pécsi nagymamát sértegetve közölte: Hogy micsoda butuska liba maga, nagysasszony... Csizmadia Péter, a Fidesz frakcióvezetője elmondta, a képviselő már mondott durvábbakat is, de ez is jól beleillik a baloldali politikusok elmúlt 12 évének gyűlöletkeltő és trágárkodó megnyilvánulásainak a sorába. A pécsi polgárok sértegetése helyett ideje lenne a pécsiekért dolgozni, mert ezért kapják a fizetésüket. 

Hivatalos e-mailjükön kerestük a pécsi baloldali képviselőket, a polgármestert is, hogy szerintük egy pécsi, a városvezetéssel kritikus véleményt nyilvánító lakost lehet-e „butuska libának” nevezni választott képviselőként, ha igen, akkor mi jogosítja fel erre a baloldali politikust, illetve ki tartozik bele a butuska libák halmazába a baloldali képviselők szerint Pécsen? Kérdéseinkre nem reagáltak. 

Mint ismert, a baloldali polgármester korábban éppen véleménye miatt jelentette fel a civil környezetvédőt, Vicze Csillát is – igaz, ő valójában Péterffy „szakmai” anyagát idézte –, mivel szerinte a Pécsi Hőerőmű vezérigazgatójaként több millió tonna fát égettek el. A bíróság két alkalommal is Viczének adott igazat, amelyek után a baloldali politikus a bíróságokat kezdte el sértegetni. 

Később a jobboldali ország­gyűlési képviselőket nevezte droidnak, de egyik főmunkatársa, az ügyvéd Bodnár Imre szintén a fideszes választókra tett sértő megjegyzéseket, valamint meg is fenyegette őket. Köztudott, Péterffy a „közbeszéd megtisztításával” kampányolt. Péterffy nemrég pedig mindeddig a pécsi közgyűlésben nem tapasztalt stílusban és arroganciával beszélt a volt DK-s alpolgármesterrel, Bognár Szilviával, aki szintén csupán a véleményét fejtette ki. 

Frissítés:

Bognár Szilvia független képviselő megkeresésünkre elmondta, hogy a legutóbbi közgyűlésen az érintett képviselőnő így fogalmazott önnön magáról: "Én a magam módján vagyok keresztény."  

– Úgy vélem, a közösségi médiában tett joggal kifogásolt írásos megnyilatkozásai (nem a mostani az első) méltatlanok mindkét szerepében, a képviselői szolgálatában és istenhívő emberként is. Az én kiállásom az ellenzéki oldalon pontosan az ilyen és ehhez hasonló ellentmondások ellen történik - fogalmazott a független politikus. 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában