Lovagi torna is lesz

2022.06.18. 09:10

Szent László éjszakáján várnak a kalandok Magyaregregyen

A Máré-vár idei első komolyabb eseményét a szentté avatott lovagkirály, I. László tiszteletére tartják június 25-én este kilenc órai kezdettel.

M. R.

Fotó: Shutterstock

A Szent László-napi Lovagi Tornát a helyi önkormányzat és a vár történelmi hagyományőrző csapatának, a Compagnie d’Noir Történelmi Hagyományőrző Egyesülete szervezi. 

A program a látogatóknak igazi középkori kalandot és hangulatot ígér. A várat sejtelmes fényekkel, az oda vezető utat több száz fáklyával világítják majd ki. Az elmesélt történetek, a katonák fegyverei és viseletei, a hölgyek kegyeiért vívott párviadalai és annak csatazajai, a parázson járás, a középkori zene és a körtánc időutazásra hívják majd a Máré-vár látogatóit. 

A rendezvény a Múzeumok éjszakájával is összekapcsolódik, a lovagi torna után a látogatók végigjárhatják az épületbelsőben található vártörténeti tárlatot és az emeleten berendezett Kelet-Mecseki Legendárium című anyagot is. Ebből az alkalomból a látogatók felmászhatnak a gyilokjáróra is, hogy onnan is vethessenek egy-két pillantást a környező tájra Szent László-nap éjszakáján. További információ a vár honlapján és a vár, valamint a Máré Vári Viadalok Facebook-oldalakon található. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!