A részvétel díjtalan

2022.06.17. 14:00

Találkozóra várják idén is a fiatalokat Máriagyűdön

Idén nyáron immár negyvenedik alkalommal rendeznek ifjúsági találkozót a máriagyűdi kegyhelyen – június 30-a és július 3-a között várják a 16 és 35 év közötti fiatalokat többek közt érdekes beszélgetésekkel, játékokkal, zenével a szervezők.

Fotó: Laufer László

Kereszt-utak – ez az idei Máriagyűdi Ifjúsági találkozó mottója. A Pécsi Egyházmegye Ifjúsági Referatúrája június 30.–július 3. között tartja a komoly hagyományokra visszatekintő programsorozatot, amelyet idén immár a negyvenedik alkalommal rendeznek meg. 

A találkozó Kereszt-utak tematikájához kapcsolódóan zene, közösség, műhelyek, játék, szentmise, dicsőítés, elcsendesedés, a természet és megannyi más várja a 16–35 éves fiatalokat a kegyhelyen. 

A Pécsi Egyházmegye tájékoztatása szerint az idei év előadói között szerepel többek közt Fábry Kornél, az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus főtitkára, az Országos Lelkipásztori Intézet igazgatója és Lackfi János költő. 

A négynapos találkozó június 30-án, csütörtökön 19 órakor a nyitó szentmisével veszi kezdetét. Másnap, július 1-jén 16.30-tól Fábry Kornél előadását hallgathatják meg az érdeklődők, amelyet 19 órakor szentmise követ. Lackfi János szombaton délelőtt 10-től 11.30-ig tart előadást, az esti szentmisét ezen a napon Felföldi László pécsi megyés püspök mutatja be. A találkozó záró szentmiséjére július 3-án vasárnap 10 órakor kerül sor. 

A találkozón a részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött – jelentkezni a Pécsi Egyházmegye honlapján is megtalálható linken lehet. A regisztráló jelentkezők a találkozó teljes időtartamára előzetesen étkezést is igényelhetnek, ezen kívül fontos tudni, hogy a programokat szabadtéren tartják meg, ezért a szervezők kérik a résztvevőket, hogy megfelelő ruházatról, eső és nap elleni védekezésről gondoskodjanak. 
A Pécsi Egyházmegye kiemelte: az előadásokra és a szentmisékre a szervezők szeretettel várnak minden érdeklődőt, külön regisztráció nélkül. 

A kisebbek se maradnak program nélkül

A gyerekeknek nyári tábort szervez a Pécsi Püspökség – a Barokk kert újratöltve című múzeumpedagógiai napközis tábort augusztus 8–12. között tartják, 7–12 éves gyerekek részére. 

– Pécs belvárosában hajdan Klimo György püspök egy nagy kiterjedésű, barokk díszkertet építtetett, amely teli volt egzotikus fákkal, színpompás virág­ágyakkal és szobrokkal. Ezt fel­elevenítendő, a táborban résztvevő gyermekek a régi kertépítő mesterek bőrébe bújva fedezhetik fel, hogy mit rejt egy labirintus és miről árulkodnak a térképek, valamint felépítenek együtt egy miniatűr barokk kertet palotával, szökőkutakkal, barlangokkal, állatokkal – áll az egyházmegyei felhívásban. A táborban szabadtéri játékkal, beszélgetéssel, fúrás-faragással, festéssel és meglepetésekkel várja a 7–12 éves gyermekeket a Pécsi Püspökség. A program részleteiről további információk elérhetők a Pécsi Egyházmegye honlapján. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!