Növekszik az igény

2022.06.22. 09:57

Újabb bölcsődei fejlesztés várható Szentlőrincen

Újabb bölcsődei fejlesztés valósulhat meg a településen – osztotta meg a napokban közösségi oldalán Nagy Csaba országgyűlési képviselő.

M. R.

Fotó: Makovics Kornél

A város óvodai, illetve bölcsődei ellátását biztosító intézménye jelenleg két telephelyen működik, ugyanis korábban az Arany János utcai, leromlott állapotú épület adott helyet a város 10 fős bölcsődei csoportjának. A Liszt Ferenc utcai helyszínen ekkor csak óvodai csoportok működtek. Ez a székhelyintézmény az utóbbi időben megújult és új szárnnyal bővült. 2022-ben ez vált a bölcsődei ellátás helyszínévé. 

– Most a Kormány és az Európai Unió 210 millió forintos támogatásával nyílik lehetőség arra, hogy az Arany János utcai telephely is megújulhasson, amelynek állapota, mérete, kialakítása és térrendezése már nem volt megfelelő a bölcsőde további üzemeltetésére – fogalmazott Nagy Csaba. 

Hozzátette, az ingatlan több mint százéves, elavult, vályogfalai repedezettek, több helyen felvizesedtek, a tetőszerkezet és udvari kiegészítők rossz állapotúak. Részleges felújításra, bővítésre vagy gazdaságos átalakításra sem alkalmas, így le lesz bontva. 

– A korábbi épület helyén a Lechner Tudásközpont mintaterv-katalógusából kiválasztott, új, korszerű, egyszintes, 195 négyzetméter hasznos alapterülettel rendelkező bölcsődei szárny újabb 14 férőhelyet fog biztosítani a kisgyermekek ellátásában. A két telephelyfejlesztés együttes megvalósulása esetén Szentlőrincen a bölcsődébe felvehető gyermeklétszám összesen 42 főre fog emelkedni – tette hozzá a képviselő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!