Homlokzatfelújítási munkálatok

2022.06.18. 16:53

Újabb négy épület frontja újul meg Siklóson

A város önkormányzata kiemelten fontosnak tartja a rendezett városképet, ennek érdekében pályázati támogatással segítik a helyi, egyedi védelemmel érintett ingatlanok tulajdonosait a házaik utcafronti homlokzatának felújításában.

Zs. K.

Tavaly ennek keretében már megújult 4 patinás épület homlokzata a Felszabadulás utcán, és ugyanezzel a céllal az önkormányzat idén is kiírta a pályázatot, amelyre négyen jelentkeztek, és mind a négy jelentkező igényét támogatásban részesítették. 

– A május végén megtartott képviselő-testületi ülésen döntöttünk a homlokzatfelújítási pályázatokról. Idén a Felszabadulás utca 5. szám alatti épület, a 9. szám alatti társasház, valamint a 40. és 70. szám alatti épületek utcafronti homlokzata szépül meg támogatásunknak is köszönhetően – mondta Riegl Gábor, Siklós polgármestere. 

Az idei évben egyébként nem haladta meg az igénylések mértéke a város költségvetésében erre elkülönített keretet, így összesen 6 millió forint felújítási támogatással segítik a belvárosi ingatlanok tulajdonosait. 
A tavaly kezdődött program minden valószínűség szerint jövőre is folytatódik, Riegl Gábor polgármester arra kérte képviselőtársait, hogy a következő évek költségvetéseinek elfogadásakor is támogassák a városképet javító szándékú kezdeményezést. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!