Élmény két keréken és gyalog

2022.07.02. 18:01

Rekordszámú résztvevő bringázott a dűlők között

Összesen 214 bringás vett részt a mai Gördülő dűlők élménybringatúrán. A Villány-Siklósi Borút Egyesület által szervezett rendezvény évek óta egyre népszerűbb, az ország különböző pontjáról, többek között Budapestről és Győrből is érkeztek családok, baráti társaságok, akik ezúttal nem csak a finom borok miatt keresték fel a dél-baranyai térség településeit.

MW

Fotó: Hendinger Zsófia

A résztvevők a Villányi borvidék gyönyörű tájain, a zöldbe borult dűlők mellett tekerve fedezték fel a hagyományos pincefalvakat Villánytól Siklósig. A túra során finom frissítőkkel és ízletes falatokkal várták őket minden állomáson, a túra végén pedig Redy kóstolóval, és – az elővételes jegyet vásárlóknak – meleg étellel kedveskedtek a szervezők.

A résztvevők az idén három útvonal közül választhattak: a 15, 25 és a 30 kilométeres távon is négy köztes frissítő állomás után érkeztek a Siklósi Várhoz a bringások. Idén újdonságként a 30 kilométeres táv Harkányt is érintette: a fürdővárosban a Dráva Hotel nyújtott frissítőt a kerékpárosoknak. A 15 és a 30 kilométeres túrázók a Göntér dombon a korábbi években megszokott módon a Siklósi Gasztro- és Borbarátnők vendégei voltak.

Az idén is a Gördülő Dűlők programhoz kapcsolódott a Siklósi Vártól induló, a Tenkes-hegy pincéit bebarangoló Tenkes Piknik, amelyet két keréken, de akár gyalogosan is teljesíthettek a résztvevők, hiszen ez a túra csak 10 kilométeres volt. A négy távon 214-en vettek részt, amely rekordnak számít a program indulása óta.

Hendinger Zsófia, a Villány-Siklósi Borút Egyesület borút menedzsere elmondta, ezúttal - talán a nagy meleg miatt is - a legnépszerűbb túra a 15 kilométeres táv volt, bár délutánra valamelyest enyhült az idő, a két keréken utazóknak, és a gyalogtúrázóknak is jólesett mindenhol a borkóstoló és a frissítő falat.

Aki most nem tudott részt venni a programon, az szeptember 17-én bepótolhatja, amikor is a Szüreti Gördülő Dűlőkre várják a borvidék mozogni vágyó szerelmeseit.

A fotókat készítette: Hendinger Zsófia 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!