Milliókból fejlesztenek

2022.07.14. 15:45

Az energián spórolhatnak a kultúrházak Szigetváron

Energetikai korszerűsítésre nyert európai uniós pályázati támogatást a város önkormányzata a Széchenyi 2020 program keretein belül. A Terület- és Településfejlesztési Operatív Programnak köszönhetően 194,54 millió forint vissza nem térítendő támogatást kapott a település, melyből négy, az önkormányzat tulajdonában álló, fontos közösségi funkciókat szolgáló épületet tudnak fejleszteni.

Az érintett épületek a Szigetvári Városi Könyvtár, a Becefai Kultúrház, a Zsibóti Kultúrház, valamint a Zsibóti Integrált Közösségi Szolgáltató Tér (IKSZT).

A projekt célja az épületek hatékonyabb energia használatának elérése, valamint az energiafelhasználás terén a lehető legnagyobb megtakarítás elérése, az energiaköltségek csökkentése és az épületek fenntartási nehézségeinek csökkentése. A fejlesztés eredményeként csökkenni fog a villamosenergia és a fűtés költsége, ezzel fenntarthatóbbá válnak az érintett épületek. 

A projekt július elsejével kezdődött el, s a fejlesztés befejezése tervezetten 2023 szeptemberében várható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!