Alapkőletétel

2022.07.14. 09:03

Csarnokot kapnak a birkózók Szigetváron

Július 13-án, szerdán délelőtt tartották a szigetvári Módos János Birkózócsarnok ünnepélyes alapkőletételét.

Mohay Réka

Így saját otthont kaphat az 1911-ben alakult Szigetvári Birkózó Sport Egyesület, amely az ország legidősebb, jelenleg is működő birkózó szervezete és számos hazai, illetve nemzetközi sportsiker birtokosa. 

A tervezés 2017-ben indult, a komplexum az építési engedélyt 2018-ban kapta meg. Tavaly év végén egyedi kormányzati döntés született a finanszírozásról, a sportért felelős államtitkárság megkötötte az egyesülettel a támogatási szerződést.

A csarnok a szigetvári Szent István Lakótelepen lesz, közel az általános iskolához és az óvodához. Új épület fog megépülni, irodával, raktárral, öltözőkkel, mosdókkal és erősítő teremmel, ahol akár szülők is edzhetnek. A sporttér a birkózó órákon kívül természetesen más sportágaknak is helyet ad majd.

Korszerű eszközökkel szerelik fel a csarnokot, melyek nagyban hozzájárulnak a gyermekek fejlődéséhez, Szigetvár sportéletének erősödéséhez. 

Az eseményen köszöntőt mondott dr. Vass Péter, Szigetvár Város Polgármestere és Nagy Csaba országgyűlési képviselő, valamint Módos Csaba is megosztotta gondolatait.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!