Voksoltak!

2022.07.04. 09:57

Öt új polgármestere lett a megyének

A korábbi település vezetők halálesete miatt öt helyen tartottak időközi polgármester választást vasárnap.

bama.hu (forrás: MTI)

Képünk illusztráció

Fotó: Huszár Márk

Endrőcön 292 választó szavazhatott, közülük 187-en adták le voksukat. A posztért induló négy független jelölt közül egy a választás előtt visszalépett, a legtöbb ikszet Vukovics Klaudia szerezte (96), így ő irányítja a falut az elkövetkező időben.

Fazekasbodán két független jelölt közül választhattak a választópolgárok, Winkler Tamás 90 szavazatot kapott, Óvári Gergelyre 16-an voksoltak. A település egyetlen szavazókörében a névjegyzékben szereplő 167 választásra jogosult közül 106-an adtak le érvényes szavazatot.

Kisdér 96 választópolgára a település egyetlen szavazókörében voksolhatott, közülük 69 döntöttek úgy, hogy részt vesznek a vasárnapi polgármester választáson. A három független jelölt közül Samu Gábort 46 szavazattal választották meg polgármesternek.

Bogdásán a település egyetlen szavazókörében a névjegyzékben szereplő 210 választópolgár közül 122-en adtak le érvényes szavazatot. A három független jelölt közül Boros Szabolcs 29, Fuksz László 18, Vilyevácz Zoltán Pálné pedig 75 szavazatot kapott, így utóbbi lett a falu polgármestere.

Drávasztárán öt független jelöltre szavazhatott a 325 választásra jogosult állampolgár. 213-an szavaztak érvényesen a falu egyetlen szavazókörében. Matoricz Balázs 69 szavazatot szerzett, őt választották a település polgármesterévé.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!