Buga Jakab nyomában

2022.07.27. 09:01

Kerékpárra ülnek ismét a túrázók, Siklós népszerűsítése az egyik cél

Móga R.

A kép illusztráció

Fotó: Pusztai Sándor

Már javában tart a nevezés a második Buga Jakab kerékpártúrára, amely során elmerülhetünk Siklós és könyékének szépségeiben. 

A Balaton Sportegyesület Siklós önkormányzatának védnökségével tavaly szervezte meg először hagyományteremtő céllal az eseményt csaknem száznegyven résztvevővel. A Balatonkör szervezőinek ez volt az első olyan nagyobb túrájuk, amely eltávolodott közvetlen környezetüktől. Igaz, már 2020-ban is megtartották volna a programot, de akkor a járványügyi helyzet ezt nem tette lehetővé. 

Az idei esztendőben a barangolás szeptember harmadikán Siklósról indul, és oda is érkezik. Négy távon lehet majd biciklizni: a Buga Jakab nyolcvankettő, a Családi kör huszonnégy, a Kétkör százhat, valamint a Szülinapi kör negyvenöt kilométeres távot takar. 

A rendezvényről a városvezetés elmondta, Siklós és térsége, az egészséges életmód, valamint a természetvédelem népszerűsítése a cél.  Az érdeklődőknek augusztus tizedikéig van lehetőségük internetes nevezésre, azt követően már csak a helyszínen tudnak regisztrálni. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában