Csőtörést „terveztek”

2022.07.20. 17:01

Kiderült: nem a polgármester itta meg a vizet Vajszlón

A humor a nehéz helyzeteken is átsegít – bizonyára az ormánsági Vajszló polgármestere, Horváth István sem gondolja ezt másképpen.

Mohay Réka

A községben ugyanis egymástól függetlenül két egymást követő nap, a település egymástól távol eső pontján alakult ki csőtörés.

A polgármester kora délután a település keleti részén felmerülő ideiglenes vízhiány kapcsán, az elégedetlenséget megelőzendő humoros bejegyzésben tájékoztatta a Facebook közönségét.

– Kedves Vajszlói Lakosok! Közlöm mindenkivel, hogy a település keleti részén nem azért nincs víz, mert a polgármester megitta, hanem azért, mert a Jókai utcában csőtörés van. A hiba elhárítása folyamatban van, a szolgáltatás kb. 2-3 órán belül helyreáll – írta közösségi oldalán Horváth István.

A posztja már a megosztásakor élénk reakciókat váltott ki. Egyesek az elhárítás vártnál tovább elhúzódó mivolta miatt adtak hangot nem tetszésüknek, mások viszont vették a lapot és poénnal válaszoltak. 

– És ezt nem lehet előre bejelenteni? – kérdezte az egyik kommentelő ironikusan utalva a probléma kiszámíthatatlan mivoltára.

A helyzet komikumát fokozta, hogy a sors fintoraként ma is csőtörés alakult ki, ezúttal a Batthyány utcában. 

A polgármester lapunknak elmondta, a két eset teljesen független, véletlenül alakult ki egymást követően, máskor 2-3 év is eltelik csőtörés nélkül. Már tapasztalták a Batthyány utcai probléma előzetes jeleit a poszt megírásakor, ezért igyekezett a tájékoztatást minél korábban megejteni. 

– Kedves Vajszlói Lakosok! A ma délután a Batthyány utcában csőtörést tervezünk. A hibaelhárítás időtartama alatt a szolgáltatás szünetelni fog, amiért szíves elnézésüket kérjük! – a posztra a legtöbben vidám reakcióval válaszoltak.

– Ez igen! Már megint? – kérdezte az egyik hozzászóló.

– De most terv szerint! – jegyezte meg válaszában Horváth István.

Majd az imént újabb bejegyzéssel egészítette ki:

– Kedves Vajszlói Lakosok! A ma délutánra tervezett Batthyányi utcai csőtörést helyreállítási kapacitás hiányában holnap délelőttre halasztottuk. A hibaelhárítás időtartama alatt a vízszolgáltatás a Táncsics utca és a Petőfi utca közti szakaszon szünetelni fog, amiért szíves elnézésüket kérjük!

Bármennyire is humorosnak tűnhet, csupán a megfogalmazás az. A csőtörés valósnak bizonyul e területen is, a helyzet megoldását holnapra várják.

A polgármester, aki több mint kilenc éve vezeti a községet, egyébként nemrég hivatalos ügyben is fontos bejelentést tett csatornázás témában – Nagy Csaba és a térség polgármesterei körében tájékoztatták a sajtó munkatársait a vajszlói, nagycsányi és csányoszrói szennyvízberuházás kapcsán.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!